Allard Lindhout

Allard Lindhout is voetbalscheidsrechter in de Eredivisie. Allard vertelt vol passie en op zeer interactieve wijze zijn verhaal: een kijk door de ogen van de scheidsrechter die zich tussen de beste spelers in de stadions begeeft. Zelfspot en charisma blijken Allard zijn sterkste kanten. Zijn natuurlijke habitat: leiderschap, samenwerking en communicatie zorgen voor een lezing die u niet snel zult vergeten.

 

Wat ooit begon als droom, is nu werkelijkheid en nog altijd is zijn ster reizende. Elke week geeft hij leiding aan het spel waar heel Nederland op zondagavond zeven uur naar kijkt of wordt hij bekritiseerd door 50.000 man op de tribunes. Dan moet je wel stevig in je schoenen staan. Allard voelt zich thuis op het veld en op de sprekersvloer. Leiderschap, omgaan met kritiek, druk en weerstand of managen van topverdieners met noppen aan, het is aan hem wel besteed.

 

Als 23-jarige schreef Allard Lindhout, als een van de jongste ooit, historie met zijn debuut als scheidsrechter in het Betaald Voetbal (AGOVV – RBC Roosendaal). Al zo jong een autoriteit. Wat in 2010 begon, resulteerde na vele hordes in zijn debuut als scheidsrechter in de Eredivisie (2015, Willem II – FC Groningen). Hij won de strijd tegen de media, hevige kritieken binnen zijn omgeving en vooral van zichzelf. Allard is een meester in het vertellen van zijn verhaal waarin hij open en bloot vertelt over zijn persoonlijke strijd tegen kilo’s en het omgaan met druk. Het huidige voetbal innoveert, zo ook hij. De komst van de VAR (Video Assistant Referee) neemt vele nieuwe inzichten met zich mee. Eindelijk wordt het spel eerlijker, maar de kunst van het leiding geven onder toeziend oog van heel Nederland, blijft bestaan.